Частният дом за възрастни гарантира, че за всеки жител се полагат подходящи грижи.

Почти всеки от нас има възрастни роднини. Знаем, че за възрастните хора може да бъде трудно да се справят дори с най-малките ежедневни проблеми и че възрастта е основен фактор, който ги ограничава. Възрастният човек се нуждае от грижи, внимание и обгрижване по всяко време. Ние не винаги разполагаме с време за това. Как можем да помогнем на вашия близък? Как да се погрижим за него и да организираме свободното му време така, че да не се чувства ненужен и изоставен?

Домът за възрастни хора с резидентна грижа може да помогне за решаването на проблема. Той осигурява висококачествени грижи за възрастните хора и интелигентно организира свободното им време. В частен дом за възрастни хора възрастният човек ще се чувства много по-комфортно, отколкото сам вкъщи.

Постоянно медицинско наблюдение на жителите

Старостта не е болест, но с възрастта много болести се изострят и имунната система отслабва. Възрастният човек е по-податлив на различни инфекции и по-трудно се справя с болестите. Старческите домове за възрастни хора осигуряват постоянно медицинско наблюдение, за да се открият проблемите навреме и да се предотвратят последствията от тях.

Вашите близки са под денонощно наблюдение. Санитарите и медицинските лица постоянно следят състоянието им и им напомнят да приемат лекарствата си и периодично получават медицински процедури.

Създаване на домашна атмосфера

Съвременният старчески дом е като нормален хотел. Той предлага комфортни стаи, обзаведени удобно и оборудвани с необходимите уреди. Стаите се почистват редовно, а спалното бельо се сменя. Възрастните получават пълноценна и разнообразна храна, която се приготвя от качествени продукти. Менюто включва плодове, зеленчуци, месо, риба, различни диетични десерти и празнични гозби.

Посещенията на близките не са ограничени. Всеки ден близки и роднини радват любимия си човек с посещение.

Възрастните хора намират нови приятели в старческия дом за общуване и разходки. Свободното им време е много по-интересно. Нашият център компетентно запълва свободното време на своите обитатели с различни развлекателни дейности и игри.

Предоставяне на пълна свобода

Дом за възрастни хора „Росне“ не ограничава свободата на своите обитатели. В нашия център възрастните хора могат да общуват помежду си, да се разхождат и да прекарват свободното си време в обичайните си занимания:

 

  • плетене;
  • четене;
  • да гледат телевизия;
  • да играят шах или табла.

Стараем се възрастните да не се чувстват болни, а да водят пълноценен живот, изпълнен с общуване и разнообразие. Те не са затворени в четири стени. Дори да имат затруднения с придвижването, те са придружавани от медицински персонал, който ги извежда на разходка.

Както виждате, старческият дом е най-добрият вариант за вашите възрастни близки. Той ще им осигури подходящи грижи и ще им позволи да водят активен живот, въпреки наличието на здравословни проблеми. Когато настаните близките си в център, вече няма да се притеснявате, че няма да получат вниманието и грижите, които заслужават.